Profil de producător local: Iosif Taloș

Vă propunem o mică incursiune în lumea producătorilor locali de pe Strada Potaissa. 
Azi facem cunoștință cu Iosif Taloș, producător local din zona Aiud, județul Alba.


 

  1. Să facem cunoștință! Care este numele dumneavoastră?

Taloș Iosif este numele meu.

  1. Acum, să începem să vă cunoaștem afacerea. Cum se numește ea?

Împreună cu familia, ne desfășurăm activitatea sub numele de Flower House Aiud

  1. Care a fost sămânța din care s-a dezvoltat afacerea dumneavoastră? Cu alte cuvinte, cum a luat ea naștere, de unde a plecat tot?

Am pornit pe acest drum din dorința de a putea aduce frumosul în casele oamenilor. Totodată, ne place să știm că avem mereu un loc liniștit, colorat și parfumat în care să ne refugiem.

  1. Care considerați că este cea mai mare provocare în domeniul dumneavoastră? Sau cel mai dificil lucru când vine vorba despre a lucra cu plantele/florile?

În contextul actual, oamenii sunt mult mai preocupați de alte  probleme, iar micile bucurii, cum sunt florile, rămân pe ultimul loc. Din păcate, cel mai mult au avut de suferit freziile care, din lipsa clienților, s-au uscat. Pe cele care au mai rămas le-am dăruit doamnelor asistente de la spital și clienților care ne-au trecut pragul, măcar așa am reușit să bucurăm pe cineva.

  1. Numiți cel mai ușor de îngrijit plantă/floare pe care o aveți în portofoliu/seră/grădină. Acea plantă/floare de care ar putea avea grijă oricine.

Cred că mușcatele se încadrează bine în rândul plantelor ușor de îngrijit.Nu este deloc pretențioasăși se adaptează în orice condiții de climă și sol. Chiar de aceea o zărim și în atâtea grădini și balcoane. Este una din cele mai populare alegeri.

 

  1. Sfatul de bază atunci când vine vorba despre îngrijirea unei plante/a unei flori este:

Tratează floarea așa cum ți-ai dori și tu să fii tratat. Îngrijește-o, fii blând și hrănește-o așa cum se cuvine. Nu evita să îi mai spui și câteva vorbe bune.

  1. Care este planta/floarea care nu vă lipsește niciodată din casă?

Cel mai mult sunt atras de frezii, au ele ceva aparte ce mă face să le dau titlul de cele mai frumoase flori. Mi-ar plăcea foarte mult să le pot vedea tot timpul anului în vază. În rest, mă încarc pozitiv de la orice altă floare din serele noastre.

  1. Dacă ați fi Noe, iar barca dumneavoastră ar fi o seră, care ar fi trei plante/flori pe care le-ați salva pentru omenire?

Cu siguranță freziile, daliile și petuniile.

  1. Un gând bun pentru toți oamenii, mai ales acum, în aceste vremuri? Sau poate un citat despre plante/flori care v-a uns la inimă?

„Acolo unde înfloresc florile, înflorește și speranța”, cred că se potrivește foarte bine contextului actual. Mi se pare că optimismul chiar ne poate ajuta să trecem cu bine peste orice problemă. Cu siguranță, cândva, totul va fi bine. Merită să trăim cu acest gând în minte.